Support

Heeft u vragen over mijn product of hulp bij het realiseren van uw website? Hier vindt u de laatste versie van de handleiding van Webflex, het CMS van Kinetiek. Maar ook links naar informatieve en/of inspirerende websites die u helpen bij het realiseren van uw doelstellingen.

CMS Downloads

Download hier handleidingen over Webflex CMS, bestandsuitwisseling met uw server via FTP of zoekmachine optimalisatie tips (SEO).

FAQ Webflex CMS

Welke browser kan ik het beste gebruiken?

Kinetiek raadt je aan een browser te gebruiken die de webstandaarden respecteerd. Gebruik bij voorkeur Firefox, Google Chrome of Opera. Werk je op Apple, overweeg dan over te stappen op Firefox omdat Safari niet alle functionaliteit van het CMS ondersteunt.

Gebruik liever geen Internet Explorer: deze browser is onveilig, traag, en ondersteunt niet alle functionaliteit van het CMS.

Waarom wordt mijn website wordt niet goed weergegeven in Internet Explorer?

Waarschijnlijk heb je content rechtstreeks vanuit Microsoft Word gekopieerd naar het CMS waardoor er (onbedoeld) vervuilde code op je website is gezet.

Oplossing

Wanneer je content vanuit Microsoft Word naar het CMS wilt kopieren, kopieer dan de Word tekst eerst naar een 'schone' teksteditor (bijvoorbeeld Notepad of Wordpad) en kopieer vanuit hier naar het CMS.

Hoeveel bezoekers komen er op mijn website?

Je kunt de statistieken van je website bekijken.

  1. Log aan op uw domein (zie 'Beheer van uw domein' op pagina 2 van uw informatieblad).
  2. Klik op Site Summary / Statistics / Logs.
  3. Klik op uw domein die staat vermeld in de kolom Domain Webalizer Stats.
  4. Klik in kolom Month om de gedetailleerde maandstatistieken te bekijken.

Hoe beheer ik de bestanden op mijn webserver?

Dat kun je via het CMS doen, maar beter is het om dat via een zgn. FTP-client te doen. WinSCP is een gratis FTP-client voor Windows en Cyberduck een FTP-client voor Mac OSX waarmee je eenvoudig bestanden tussen jouw PC en je webserver uitwisselt. Download de handleiding.

Waarom kan ik sommige bestanden niet uploaden via het CMS?

Soms mislukt het uploaden van bestanden via de upload functie van het CMS: vooral PDF's met ingescande afbeeldingen hebben hier last van. Deze PDF's zijn geneigd corrupt te raken en kunnen dan niet meer via het CMS worden geupload.

Oplossing

Probeer de bestanden via WinSCP te uploaden. Download de handleiding.

Hoe ziet Google mijn website?

Wil je zien hoe Google jouw site heeft geindexeerd, type dan in Google site:mijndomein.
Voorbeeld: site:kinetiek.com.

Wat laat Google dan zien?

Google toont de titels en omschrijvingen van alle pagina's van je website.