Volg webstandaarden, gebruik innovatieve opensource technologie, keep it simple.

Ontdek hier de de visie van Kinetiek en de daaruit resulterende voordelen: websites die in elke browser werken dankzij het volgen van de W3C webstandaarden; verhoogd gebruiksgemak en snellere response door innovatieve opensource technologieën; goed onderhoudbare en compacte programmatuur door technisch ontwerp op basis van design patterns.

Betrouwbare werking in alle browsers

Het toepassen van webstandaarden is de beste garantie voor een correcte werking van de website in alle browsers waaronder ook de ‘light-weight’ browsers op smartphones en PDA's.

Betere zoekresultaten

Door het toepassen van webstandaarden worden websites beter geindexeerd door Google en andere searchengines.

Duurzaamheid

Een website kan door meerdere webontwikkelaars en contentbeheerders worden gewijzigd en aangevuld. Webstandaarden leiden tot duurzame websites die het beheer zo eenvoudig mogelijk maken.

Flexibiliteit

Kinetiek werkt met strikt valide XHTML voor foutloze content en CSS voor opmaak. Het scheiden van content en opmaak vergroot de flexibiliteit om achteraf het webdesign te wijzigen.

XHTML

XHTML is de moderne en strikte versie van HTML en is bedoeld voor het foutvrij vastleggen van content.

CSS

Stylesheets worden in CSS ontwikkeld en leggen de opmaak (fonts, kleuren, positie) van de website vast.

W3C

Het World Wide Web Consortium is een organisatie die de webstandaarden voor het World Wide Web ontwerpt, zoals HTML en CSS.

W3C develops technical specifications and guidelines through a process designed to maximize consensus about the content of a technical report, to ensure high technical and editorial quality.