Volg webstandaarden, gebruik innovatieve opensource technologie, keep it simple.

Ontdek hier de de visie van Kinetiek en de daaruit resulterende voordelen: websites die in elke browser werken dankzij het volgen van de W3C webstandaarden; verhoogd gebruiksgemak en snellere response door innovatieve opensource technologie├źn; goed onderhoudbare en compacte programmatuur door technisch ontwerp op basis van design patterns.

Ajax technologie

Het Webflex CMS gebruikt Ajax technologie, meer in het bijzonder de Xajax toolkit waarmee PHP functies via javascript worden aangeroepen. Ajax staat voor Asynchroon Javscript And XML. Met Ajax kun je gedeeltes van de pagina verversen. De meeste CMS-en verversen de hele pagina dat leidt tot meer internetverkeer en dus tragere websites.

Betere UX

UX staat voor 'gebruikerservaring met een systeem'. Ajax heeft een positief effect op UX doordat het:

  • pagina's tot wel 80% sneller laadt
  • pagina's 'rustiger' maakt omdat het alleen gewijzigde content ververst
  • rijke GUI's mogelijk maakt: 'doe hetzelfde met minder klikken'

Normaal versus Ajax

Een CMS zonder Ajax ververst altijd de hele pagina. Een CMS met Ajax ververst alleen dat deel van de pagina dat wijzigt.
Uw voordeel: de pagina wordt tot 5x sneller geladen!

In de browser draait een Xajax engine die bij een gebruikersactie in de browser via javascript een XmlHttpRequest stuurt naar de webserver. De webserver stuurt een XML response terug die de Xajax engine vertaalt in XHTML en in een gedeelte van de pagina laadt.